Volledig scherm
Foto ter illustratie. ANP

‘Vermiste’ honkballers uit India zijn nooit vertrokken

APELDOORN - De Indiase honkbalploeg uit de noordelijke deelstaat Kasjmir, die in Apeldoorn zou verschijnen op een toernooi, heeft India niet kunnen verlaten. Dat blijkt uit onderzoek van honk- en softbalclub Robur ’58.

„Ze lopen gelukkig niet verdwaald in Amsterdam rond”, aldus Susanne Moolenaar, organisatielid van het jaarlijkse internationale honk- en softbaltoernooi van Robur. .

Niet in Nederland
Dagenlang wist niemand waar de Indiërs waren gebleven. Het team werd deze week verwacht. Ze hadden laten weten vertrokken te zijn, maar waren vervolgens nergens te bespeuren in Nederland. De organisatie van het toernooi kreeg de spelers niet aan de lijn, tot vrijdagmiddag omstreeks half twee. „Ze zijn dus nog in India. Waarom de honkballers niet vertrokken is onduidelijk”, reageert Moolenaar.

Ze legt uit dat de telefonische verbinding slecht was en het Engels onduidelijk.De internationale Series is aan zijn 28ste editie toe. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurd. En daar blijft het niet bij. Het is een pechjaar voor de organisatie. Een team uit Pakistan slaagde er ook niet in af te reizen. „Vorig jaar waren ze er gewoon bij. Hun visa werden deze keer afgekeurd. Voor Pakistan was het doel van hun reis naar Nederland niet duidelijk genoeg. Vorig jaar was dit geen probleem.”

Afwezigheid
Het Nederlandse team Mustangs haakte dinsdagnacht af. „Ze hebben geen team beschikbaar”, aldus Molenaar. De afwezigheid van een ander Nederlands team, Rhinos, is minder erg. Zij zouden enkel een demonstratie houden. „Het toernooi gaat gewoon door. We hebben voldoende ploegen, waaronder drie uit de Verenigde Staten.”