Volledig scherm
Foto: ANP

Vermommende mannen aangehouden in Hoenderloo

HOENDERLOO - Drie mannen zijn vanochtend aangehouden na een vluchtpoging met vermoedelijke buit van een inbraak en inbrekersgereedschap in Hoenderloo. 

Getuigen belde rond 04.00 uur woensdagochtend de politie na het zien van drie mannen die zich aan het vermommen waren in een auto op de Apeldoornseweg in Hoenderloo. De drie verdachten vluchtten voor de politie. De politie heeft met zeker vier teams het gebied afgezet en de buurt uitgekamd.

De auto van de verdachten is direct aangetroffen. Na een melding van een bewoner is rond 06.00 uur de eerste verdachte op de kruising van de Krimweg met de Apeldoornseweg in Hoenderloo aangehouden. De politie trof daar een man aan die voldeed aan het signalement en hij droeg vieze kleding, waarna hij in de boeien is geslagen.

Zeker een uur later zijn de twee andere verdachten op de Woeste Hoefweg in Hoenderloo aangehouden.

Zaak
De verdachten zijn twee mannen van 19 jaar en een man van 22 jaar uit Gouda. Ze worden verdacht van een inbraak, vanwege verschillende spullen die in de auto zijn aangetroffen en bovendien het inbrekersgereedschap wat ook is aangetroffen. ,,Echter is er nog geen inbraak gemeld en er heeft zich ook nog geen eigenaar gemeld van de buit", laat een woordvoerder van de politie weten. "De spelregels zijn zo dat we personen met inbrekersgereedschap aan mogen houden, ondanks dat er nog geen concrete zaak is. Om een zaak te kunnen starten moeten we wel meer duidelijkheid hebben over de herkomst van de spullen, dus zijn wij op zoek de eigenaren", aldus een woordvoerder van de politie.