Volledig scherm
Fotograaf: Joep Jacobs

Vernieuwd kantoor GGD IJsselland Zwolle geopend

ZWOLLE - Het Rijks monumentale pand van GGD IJsselland, aan de Zeven Alleetjes in Zwolle, is vandaag feestelijk geopend. De renovatie is ontworpen door Bierman Henket architecten en Bierman Henket interieur is verantwoordelijk voor het ontwerp van het interieur.

Het pand van de voormalige Elektriciteitsfabriek IJsselcentrale (ontworpen door architecten Meijerink en Van der Steur in 1939) is volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht als een open, flexibele werkomgeving volgens de principes van het Nieuwe Werken.

De hoofdentree en de met marmer bekleedde entreehal zijn in oude glorie hersteld. Een bestaand trappenhuis is gesloopt om plaats te maken voor een centrale lift en een reeks nieuwe vides en trappen legt verbindingen tussen de verschillende verdiepingen. De gevels van het monumentale kantoorgebouw zijn gerestaureerd, de bronzen kozijnen zijn gerestaureerd en voorzien van dubbele beglazing en waar nodig zijn nieuwe gevelopeningen aangebracht.

"De keuze van materialen, kleuren en verlichting sluit aan op de monumentale waarden van het gebouw en draagt tegelijkertijd bij aan de diversiteit en de identiteit van GGD IJsselland", aldus de architecten.

In de Stentor van morgen, vrijdag 1 juli 2016, meer foto's en een reportage over het vernieuwde kantoor van GGD IJsselland.