Volledig scherm
De Blalobrug wordt geplaatst. © Frans Paalman

Vervelende bobbel zit Blalobrug in Zwolle in de weg

ZWOLLE - De Blalobrug in Zwolle is pas een half jaar geopend, maar moet alweer onder handen genomen worden. De fietsbrug over de Blaloweg kampt met een vervelende bobbel.

De gemeente Zwolle ziet zich genoodzaakt de fietsverbinding van Stadshagen/Westenholte richting de binnenstad twee dagen af te sluiten voor een reparatie. Een gemeentewoordvoerder legt uit wat het euvel is: "Een voegovergang heeft een lichte hobbel omdat onze aannemer deze niet goed had aangebracht. De aannemer vervangt deze week beide voegovergangen zodat de overgang van brug naar het fietspad vloeiender verloopt."

Optimistische planning 
Eigenlijk zou het werk dinsdag afgerond worden, maar dit blijkt een te optimistische planning. Ook woensdag wordt nog gevoegd, zodat ook deze dag de brug afgesloten blijft.

Gelijktijdig is ook de Kamperweg, in het verlengde van de fietsbrug, onder handen genomen. Op deze weg, die onlangs ingericht is als fietssnelweg, is een slijtlaag aangebracht op de middenstrook. De brug en Kamperweg worden veel gebruikt door scholieren van het CCC. Zij hoeven door de komst van de Blalobrug niet langer de drukke Blaloweg over te steken.