Volledig scherm

Vervoersverbod voor overlastgevers in bussen en treinen van Syntus

DEVENTER - Syntus voert een vervoersverbod in voor notoire zwartrijders en mensen die zich ernstig misdragen. Dit om de veiligheid voor zowel reizigers als medewerkers verder te verbeteren.

Syntus is niet het enige vervoersbedrijf dat een permanent vervoersverbod invoert. 'Zowel onze reizigers als onze medewerkers moeten zich veilig voelen in ons openbaar vervoer', aldus Inge Heijna, manager sociale veiligheid bij Syntus in het persbericht. “Invoering van het reisverbod bij andere OV-bedrijven laat zien dat dit een effectief en preventief middel blijkt om onacceptabel gedrag van reizigers tegen te gaan en het gevoel van veiligheid te verbeteren.

Per 1 september 2016 kunnen reizigers die regelmatig zwartrijden of anderen bedreigen, uitschelden of zelfs fysiek geweld gebruiken, een reisverbod opgelegd krijgen door de daartoe bevoegde medewerkers Service & Control van Syntus. Dit reisverbod geldt dan op een bepaald traject (bus of trein) voor een periode van vier tot acht weken, afhankelijk van het gepleegde incident.