Volledig scherm
© Thinkstock

Verzet tegen zendmast Aa-landen in Zwolle gebroken

ZWOLLE - De strijd om de zendmast aan de Maaslaan in Zwolle is gestreden. Het moet heel raar lopen willen de tegenstanders in de Aa-landen nog een gang naar de rechter maken nu de bezwaarschriftencommissie de komst van de 40 meter hoge antennemast steunt.

"Van een juridisch traject verwachten we niet veel meer. De mast komt op gemeentegrond, er zijn al verplichtingen aangegaan met T-Mobile. Of een gang naar de Raad van State nog zin heeft, betwijfelen we. We gaan ons dit weekeinde beraden, maar we zijn zeer somber gestemd over deze uitkomst", reageert Kees-Jan Steenbergen, die buurtcomité Opgepast Zendmast leidt.

Dat de adviescommissie stelt dat de gemeente in bepaalde fases onzorgvuldig gehandeld heeft, is niet meer dan een doekje voor het bloeden. Verantwoordelijk wethouder Filip van As erkende eerder al dat de communicatie beter had gekund, maar dat dit simpelweg de enige plek is waar de telefoniepaal kan komen.

Steenbergen: "Nota bene in het unieke groen dat de gemeente volgens haar eigen beleid juist wil beschermen. Dan ga je er toch geen 40 meter hoge zendmast neerzetten? De commercie heeft gewonnen."

De nieuwe mast van T-Mobile is nodig om een goede dekking voor de hele wijk te houden. Voordat die er staat, zal Opgepast Zendmast sowieso nog één keer van zich laten horen. "We hebben nog wel iets ludieks in gedachten, misschien een weekeinde kamperen op die plek. Maar ja, dat haalt ook allemaal niks meer uit."