Volledig scherm

Video | File voor de HEMA door Youtubers Furtjuh en Joy in Zwolle

ZWOLLE - De spanning neemt toe en de eerste tranen beginnen al te stromen: YouTubers Rutger en Joy zijn in Zwolle. De HEMA heeft de vloggers ingeschakeld bij de eerste Do-It-Yourself-campagne: schoolspullen pimpen.

Voor de HEMA in de Diezerstraat staan tientallen meiden in de rij. Van ruim 700 aanmeldingen zijn 300 bofkonten ingeloot, zij hebben een Meet&Greet met hun idolen.

Gekkenhuis
Rutger, die vlogt onder de naam Furtjuh, staat te stralen van opwinding en neemt veel cadeaus in ontvangst, van knuffels tot repen chocola. "Dit is gekkenhuis"" lacht hij. Ook Joy 'Beautinezz' kijkt vol verwondering rond en neemt de ene selfie na de andere. De YouTubers beantwoorden elke vraag die ze krijgen. Of de fans nou willen weten wat het leukste is aan beroemd zijn, of wat hun favoriete pokemon is: geen vraag is te gek.

'Beste dag'
Voor de dertienjarige Sterre uit Alkmaar werd het zaterdagmiddag allemaal teveel. Huilend staat ze bij te komen van de Meet&Greet met Joy. "Alles is geweldig aan haar, alles. Dit is echt de beste dag van mijn leven."

Customizen
Zondag en maandag kunnen scholieren nog terecht bij de HEMA. Hoewel de YouTubers Zwolle dan al verlaten hebben, kun je wel al je nieuwe schoolspullen customizen.

Video: Annerieke van der Krift