Volledig scherm
Frank krijgt massaal steun voor ‘zijn’ blindentribune. © Frans Paalman

Video | Gejuich bij opening blindentribune PEC Zwolle

ZWOLLE - Het commentaar van 3FM-dj Frank van der Lende en rapper Sticks bij de blindentribune van PEC Zwolle is warm ontvangen. Een filmpje op de Facebookpagina van Van der Lende wordt massaal bekeken.

Van der Lende en Sticks verzorgden vrijdag het commentaar op de blindentribune bij PEC Zwolle – ADO Den Haag (2-1). „Het was heel anders dan bij andere wedstrijden”, zegt Frank Maatman, initiatiefnemer van de blindentribune.

De blinde supporter van PEC Zwolle zat bij de wedstrijd naast de heren: "Fantastisch. Het was niet altijd te volgen wat ze zeiden. Toch vond ik het erg leuk om mee te maken. Soms ging het over heel andere zaken dan de wedstrijd."

Door de opening van de blindentribune ging een lang gekoesterde wens in vervulling van Maatman. Het idee van een blindentribune bij PEC Zwolle werd serieus nadat het ‘twitterreferendum’ in de radioshow van Van der Lende was besproken. Maatman begon hier mee om te zorgen dat hij na 20 jaar weer wedstrijden in het stadion van PEC Zwolle kan bezoeken.

Afgelopen vrijdag werd de blindentribune officieel geopend door Maatman, PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser, Van der Lende en Sticks. De blindentribune was echt geopend na het onthullen van een speciaal bord bij de ingang van het vak. Vanaf PEC Zwolle – PSV was de blindentribune al in gebruik.

„Wie ik de volgende keer als commentator wil? Het commentaar bij andere wedstrijden noem ik altijd een radioverslag plus", vertelt Maatman. „Het verslag van Frank en Sticks was leuk voor een keer, maar de commentatoren bij de andere wedstrijden vertellen meer wat er echt op het veld gebeurt.”

Radio-dj Van der Lende maakte onderstaand videoverslag van de opening en het commentaar bij de wedstrijd op de blindentribune.

Volledig scherm
De reacties na het winnende doelpunt van Youness Mokhtar bij PEC Zwolle - ADO Den Haag (2-1). © Facebook/Frank van der Lende

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo