Volledig scherm
Sander Houweling (18) discussieert met ijscoman Bob over de prijs van het ijs © Marije Kuiper

Video | IJscoman Bob uit Uddel over boosheid om bolletjesbeleid: Mensen kiezen gewoon te langzaam!

UDDEL –Bob’s ijs, een kleine ijskraam lang de A1 bij Uddel, staat plotseling landelijk in de belangstelling. Een boze klant plaatste een filmpje van de ijskraam op de populaire website dumpert.nl. IJsliefhebbers krijgen bij Bob’s ijs het dubbele aantal bolletjes dan waar om gevraagd was. Vervolgens moet ook de dubbele prijs worden betaald.

De boze klant vertelt in het filmpje dat hij 16 euro moest afrekenen voor 4 ijsjes. Belachelijk, vond hij. Ook op Facebook maakte het filmpje veel verontwaardigde reacties los. De Stentor besloot daarom zelf te gaan kijken bij Bob’s ijs.

Tonny (71) woont in Uddel en zit regelmatig op het bankje naast de ijskraam van Bob. Een ijsje van Bob zul je hem daar echter niet snel zien eten. ,,Het is niet dat het ijs zo vies is’’, vertelt hij. Het probleem voor Tonny zit hem meer in de verkooptechnieken van Bob. ,,Je krijgt gewoon het dubbele aantal bolletjes dan waar je om vroeg. En daar betaal je dan ook voor. Ik moest zeventien euro afrekenen voor een paar ijsjes, dat vind ik echt belachelijk!’’ Jeanette van der Zwaag (56) is het met hem eens. ,,Ik was zo overdonderd door de prijs, dat ik het ijs gelijk niet meer lekker vond.’’

Bob zelf heeft het filmpje en de reacties op social media niet gezien, omdat hij geen internet heeft. De ophef over zijn ‘ijsbeleid’, zoals hij zijn verkooptechnieken noemt, snapt hij niet. ,,Ik doe dit zo vanwege de snelheid’’, vertelt Bob. ,,Weet je wel hoe lang het duurt voordat mensen al die verschillende smaken hebben uitgekozen? Dat duurt veel te lang. Op een goeie dag moet ik soms wel 270 mensen helpen.”

De ophef op social media heeft voor Bob niet alleen maar negatieve gevolgen. Sander (18) en Jaël (18) zijn speciaal vanuit Amersfoort naar Uddel gekomen, omdat ze na het zien van het filmpje op dumpert erg nieuwsgierig werden naar de ijsverkoper. ,,We vonden hem nogal een apart type, waar we hard om moest lachen. Toen dachten we, daar moeten wij ook ijs gaan halen!’’, vertellen ze.

Toch vinden ook Sander en Jaël het ijs van Bob wel erg duur. Maar Bob is de beroerdste niet, en biedt hen een gratis servet aan. Normaal gesproken kost zo’n ‘happy hands’ 25 cent extra bij een ijsje.

De Stentor ging langs bij Bob's ijs, de ijscokraam die viral ging dankzij een filmpje op dumpert.nl