Volledig scherm
Het stationsgebouw in Zwolle gaat dit jaar nog van kleur verschieten. De kleuren worden ongeveer hetzelfde als in 1900.

Video | Zwolse reiziger verdeeld over nieuwe kleur station

ZWOLLE - Van strak en grijswit naar zandkleurig met authentieke, roodbruine accenten. Die metamorfose ondergaat het Zwolse stationsgebouw voor het einde van dit jaar. De NS kan niet wachten tot het pand van kleur verschiet, maar onder de reizigers op het Zwolse station zijn de meningen - net als het stationsgebouw straks - behoorlijk gemêleerd.

Jeffrey Hulleman (21) uit Olst kijkt eens goed naar de impressietekening van de NS, waarop het stationsgebouw alvast beigebruin is ingekleurd, en zucht. „Het heeft wel iets. Iets Efteling-achtigs, dat wel. Helemaal overtuigd ben ik niet, maar de warmere kleuren nodigen in ieder geval wel meer uit dan dat kille wit.”

Even verderop komen dorps- en leeftijdsgenoten Damon Kipp en Tom Cornelissen (beide 16) door de poortjes van het NS-station gewandeld. „Wat we van de nieuwe kleur vinden? Saai”, is Kipp’s korte antwoord. Zijn vriend vult aan: „Het doet me denken aan het gemeentehuis van Wijhe. En dat is niet bedoeld als compliment.”   Een stuk enthousiaster over de gekozen kleur voor het stationsgebouw is Gerrit (72), die vanuit Duitsland is gekomen om Zwolle te verkennen. „Een nieuw laagje verf is altijd een verbetering, maar in dit geval zijn de natuurtinten helemaal een goede keus. Die zorgen voor een rustigere aanblik.”  Eftelingattractie of uitnodigende stadsentree: Zwolse reiziger verdeeld over nieuw kleurtje station   ZWOLLE - Van strak en grijswit naar zandkleurig met authentieke, roodbruine accenten. Die metamorfose ondergaat het Zwolse stationsgebouw voor het einde van dit jaar. De NS kan niet wachten tot het pand van kleur verschiet, maar onder de reizigers op het Zwolse station zijn de meningen - net als het stationsgebouw straks - behoorlijk gemêleerd.   Jeffrey Hulleman (21) uit Olst kijkt eens goed naar de impressietekening van de NS, waarop het stationsgebouw alvast beigebruin is ingekleurd, en zucht. „Het heeft wel iets. Iets Efteling-achtigs, dat wel. Helemaal overtuigd ben ik niet, maar de warmere kleuren nodigen in ieder geval wel meer uit dan dat kille wit.”   Even verderop komen dorps- en leeftijdsgenoten Damon Kipp en Tom Cornelissen (beide 16) door de poortjes van het NS-station gewandeld. „Wat we van de nieuwe kleur vinden? Saai”, is Kipp’s korte antwoord. Zijn vriend vult aan: „Het doet me denken aan het gemeentehuis van Wijhe. En dat is niet bedoeld als compliment.”   Een stuk enthousiaster over de gekozen kleur voor het stationsgebouw is Gerrit (72), die vanuit Duitsland is gekomen om Zwolle te verkennen. „Een nieuw laagje verf is altijd een verbetering, maar in dit geval zijn de natuurtinten helemaal een goede keus. Die zorgen voor een rustigere aanblik.”