Volledig scherm
De Veldekster in Ugchelen. © Google streetview

Villa op Veldekster in Ugchelen mag stukje groter

UGCHELEN - Een aantal van de zogenoemde enkwoningen op de Veldekster in Ugchelen mag iets groter worden dan in 2004 oorspronkelijk de bedoeling was. Een aantal van deze nog te bouwen woningen schuift enige meters op naar de Ugchelsegrensweg. Het fietspad tussen deze straat en de Veldekster wordt verlegd.

Dat blijkt uit het aangepaste bestemmingsplan dat de gemeente woensdagavond aan belangstellenden presenteerde. Daar werd ook bekend dat er nieuwe mogelijkheden komen voor het voormalige wasserijcomplex. Op de Veldekster was voorheen een camping gevestigd. Het terrein heeft het karakter van een villawijk gekregen, waarbinnen het oude wasserijcomplex een dissonant is. Omdat de zaak verloedert biedt het nieuwe bestemmingsplan de mogelijkheid om een woning minder binnen de bestaande bebouwing in te passen. Ook kunnen er tuinen bij de woningen komen, in plaats van terrassen.

Met de aanpassingen ziet een ontwikkelaar kansen. In augustus beslist het college van burgmeester en wethouders over de aanpassingen. In september kunnen belanghebben reageren, waarna in februari de gemeenteraad zich er over buigt.