Volledig scherm
Joy samen met Ellie Lust. Eigen foto

Vlogster Joy bezoekt Ellie Lust in week van pesten

APELDOORN- "Je bent echt kinderachtig en naar je video's is echt niet te kijken". Normaal gesproken negeert beautyvlogger Joy (13) uit Apeldoorn dergelijke 'haatreacties' die onder haar video's geplaatst worden. Maar in het kader van de week tegen pesten laat ze in haar nieuwe video zien dat ook zij vervelende reacties krijgt en geeft ze in samenwerking met de politie tips om internetpesten tegen te gaan.

,,Kinderen hebben soms geen idee hoe de dingen die ze onder video's of op internet plaatsen overkomen", vertelt Joy. ,,Eigenlijk kijk ik niet meer naar zulke haatreacties, het zijn er inmiddels zoveel. In het begin las ik ze wel en daar werd ik best verdrietig van. Ik dacht wat doe ik verkeerd?"

In haar nieuwe vlog gaat Joy bij politiewoordvoerder Ellie Lust in Amsterdam langs. Joy: ,,Ik mocht haar interviewen, ze was erg aardig en open. Ze vertelde zelfs dat ze vroeger ook is gepest, dat vond ik bijzonder om te horen. Het leek me ook wel handig om haar te laten zien, veel kinderen kennen haar. Ik denk dat dat meer indruk maakt dan wanneer alleen ik iets vertel over pesten." In het filmpje vertelt Lust dat ze internetpesten 'laf en stom' vindt. De politiewoordvoerder geeft in het filmpje verschillende tips tegen internetpesten en tips om de privacy op internet te waarborgen.

Joy vlogt sinds twee en een half jaar over beauty, fashion en het leven op de middelbare school. Voor het eerst in die twee en half jaar reageert ze nu op zulke haatreacties.

Volledig scherm
Joy uit Apeldoorn zet zich in tegen internetpesters © Eigen foto

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo