Volledig scherm

Voedselbank Zwolle verhuist naar De Marslanden

ZWOLLE - De Zwolse voedselbank verhuist naar een vrijstaand huurpand aan de Stephensonstraat, op bedrijventerrein De Marslanden.

Dat lukt dankzij een subsidie van de gemeente Zwolle. De voedselbank krijgt van 2017 tot 2020 maximaal 60.000 euro subsidie. Vanaf 2020 moet de organisatie weer op eigen kracht verder.

De afgelopen jaren is de voedselbank al verschillende keren verhuisd. Telkens kon de organisatie terecht in panden waarvoor ze geen of maar weinig huur hoefde te betalen.

Sinds twee jaar is het voormalige postsorteercentrum aan de Westerlaan het onderkomen van de voedselbank, maar dat pand wordt door de eigenaar gerenoveerd en daarna commercieel verhuurd.

De voedselbank heeft flink wat ruimte nodig om spullen op te slaan en elke twee weken de voedselpakketten samen te stellen en uit te delen. Een groot (bijna) gratis pand was in Zwolle niet te vinden. Een forse huurprijs is echter een onoverkomelijk bezwaar voor de instelling, die van giften afhankelijk is. De gemeente zegt begrip te hebben voor de situatie, en heeft daarom besloten tot de tijdelijke ondersteuning.