Volledig scherm
De WRZV-sporthal aan de Buitengasthuisstraat. Foto Frans Paalman

Voetballers willen best nieuwe WRZV

ZWOLLE - Als het aan de WRZV zaalvoetbalvereniging in Zwolle ligt, komt er een compleet nieuwe sporthal in plaats van de WRZV Sporthal aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle.

"Dat hoeft niet per se op die locatie", zegt voorzitter Freddy Eikelboom van de zaalvoetbalvereniging. "Maar renovatie is vaak net zo duur als sloop en nieuwbouw. En een nieuwe hal met twee zalen, zien wij wel zitten."

Sanitair
Dat er nodig iets moet gebeuren aan de sporthal, is Eikelboom wel duidelijk. "Dat pand is bijna dertig jaar oud. Onder meer de sanitaire voorzieningen zijn echt aan verbetering toe."

Dat wordt beaamd door voorzitter Hans Oosting van Stichting Sporthal WRZV (SSW) die de exploitatie en het onderhoud verzorgt. "Er moet echt wat aan gebeuren", zegt Oosting. "Dat staat buiten kijf."

Oostings 'droomscenario' is nieuwbouw. "Dat kan op exact dezelfde locatie of aan de overkant van de weg, op het voormalige terrein van Deltion."

Toekomstbestendig
Volgens de gemeente Zwolle, eigenaar van de hal, staat de exploitatie van de hal al langere tijd onder druk. "Daarom willen we onderzoeken hoe we de voorziening toekomstbestendig kunnen maken", aldus het college van B en W.

VEZ
Daarin speelt mee dat de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) erover nadenkt elders een auditorium te bouwen. De kerk huurt, met name in de weekenden, de sporthal ten behoeve van kerkdiensten en andere bijeenkomsten. De kerkelijke organisatie is nog steeds groeiende, waardoor nieuwbouw een van de wensen is. Volgens Oosting loopt de exploitatie van de hal geen gevaar als de VEZ daar geen gebruik meer van zou maken.

WRZV
Bovendien is de zaalvoetbalvereniging WRZV de grootste afnemer, zegt Oosting. Die bestaat uit 'zeker 1200 volwassen leden, 250 voetballers met een handicap' en sinds de scholierencompetitie lopen er jaarlijks ongeveer 700 kinderen op de velden rond. "In die zalen redden we ons nog wel, maar eigenlijk is het nu roeien met de riemen die we hebben", zegt Eikelboom.