Volledig scherm
De gesloten poortjes op station Zwolle zorgen voor een chaos © Wim Eikelboom

Voor Beter OV tikt NS op vingers om gesloten poortjes op station Zwolle

ZWOLLE - Maatschappij Voor Beter OV is boos op de NS. Die sloot gisteravond aan de zuidzijde de toegangspoortjes van station Zwolle om de bezoekersstroom te reguleren. "Daar zijn de poortjes niet voor bedoeld", aldus voorzitter Riekus Spithorst.

In de avondspits reden geen treinen vanuit Zwolle naar het noorden. Om reizigers toch te kunnen vervoeren, werden bussen ingezet. De toeloop op de bussen was enorm, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. Dus besloot NS om de toegangspoorten te sluiten om reizigers gefaseerd naar de bussen te laten gaan.

Voorzitter Spithorst heeft gisteravond direct met NS gebeld om zijn ongenoegen te uiten. Om meerdere redenen is hij boos op de gang van zaken. Spithorst vindt dat iedere reiziger met voldoende saldo op zijn chipkaart zelf mag weten wanneer hij het station betreedt of verlaat. Ook wordt door de gehele sluiting het 'doorgangsrecht' voor bewoners genegeerd.

Daarnaast is het volgens hem beter voor de gezondheid van reizigers om hen buiten te laten wachten in plaats van een in een benauwde tunnel. "Ook is er aan de zuidzijde voldoende ruimte om reizigers te laten wachten", weet Spithorst.