Volledig scherm
© Thinkstock

Voormalig TNO-complex Apeldoorn heeft nieuwe eigenaar

APELDOORN - ETV Groep Exploitatie- en Ontwikkelingsmaatschappij C.V. heeft de voormalige TNO-locatie in Apeldoorn overgedragen aan D.W. Investments b.v. in Tilburg.

"Daarmee komt de realisatie van het plan Ugchelen Buiten een belangrijke stap dichterbij", zegt ETV. "Met een van de grootste gebiedstransformaties in Nederland wordt 70.000 vierkante meter kantoorvolume uit de markt gehaald. Het bestemmingsplan voor de realisatie van 275 woningen is inmiddels, zonder bezwaarschriften, onherroepelijk."

Oorspronkelijk dacht ETV hier kantoren te maken. Maar door de sterk gegroeide vraag naar woningen, gevoed door een aantrekkende woningmarkt, is ervoor gekozen hier woningen in een 'parkachtige setting' te bouwen.

Volgens Paul van Sliedrecht, directeur ETV, sluit het project niet meer aan bij de doelstellingen van ETV. "Door de locatie en de plannen over te dragen aan D.W. Investments komt de realisatie in een stroomversnelling."

D.W. Investments gaat voor de realisatie van de plannen een samenwerking aan met Nikkels Bouwbedrijf in Twello. Volgens Hans de Wilde, directeur van DW Investments, worden de voormalige TNO-gebouwen nog dit najaar gesloopt en worden de eerste stappen gezet in de transformatie van het terrein.

www.ugchelenbuiten.nl