Volledig scherm
Familie Ten Brinke voor het pand aan de Oude Beekbergerweg. © Kevin Hagens

Voormalige Sebastiaanschool wordt ontmoetingsplek in Apeldoorn

APELDOORN - Wonen en werken in de voormalige Sebastiaanschool aan de Oude Beekbergerweg. De familie Ten Brinke uit Apeldoorn ziet het helemaal zitten: een nieuwe ontmoetingsplek voor Apeldoorn Zuid.

Een soort samensmelting tussen buurthuis, woonkamer en zorgboerderij. Apeldoorners Jurrien en Janet ten Brinke dromen al vier jaar van dit plaatje en zo langzamerhand begint de droom werkelijkheid te worden.

Het pand aan de Oude Beekbergerweg heeft een maatschappelijke bestemming, die er ook op blijft zitten. De gemeente Apeldoorn verkoopt het pand, dat achterstallig onderhoud heeft, aan de familie. Zij krijgt compensatie van de gemeente, op voorwaarde dat de maatschappelijke activiteiten ondergebracht worden in een stichting.

Ten Brinke: ,,Wanneer het koopcontract getekend is, beginnen we met de verbouwing. We hopen daar rond de kerst te kunnen wonen. Van daaruit gaan we stukje bij beetje ons plan verder uitrollen. Er komt een grote woonkeuken in het pand, we gaan woonunits maken zodat mensen er met begeleiding kunnen wonen. Je moet het zo zien dat wij de ruimte en de mogelijkheden faciliteren, maar we zullen echt niet alles zelf gaan doen. We hopen dat professionals uit de zorg, mensen uit de kerken van Apeldoorn Zuid, en mensen uit de buurt, zich willen aansluiten en willen helpen."