Volledig scherm
© Thinkstock

Voorwaardelijke straf voor Apeldoorner na mishandeling en bedreiging

APELDOORN - Een 59-jarige Apeldoorner die veroordeeld is wegens bedreiging en mishandeling van zijn echtgenoot en dochter en vernieling kreeg een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd. Daarnaast kreeg de man ook een werkstraf van 180 uur opgelegd.

Dat meldt de rechtbank Gelderland.

De man heeft zich volgens de rechtbank gedurende een lange periode schuldig gemaakt aan het mishandelen en bedreigen van zijn echtgenote en dochter. Ook heeft hij de kleding van zijn echtgenote vernield.

Blanco strafblad
Bij de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met het blanco strafblad van de man. De rechtbank legde een lagere voorwaardelijk gevangenisstraf op dan de officier van justitie eiste, omdat zij van oordeel is dat de opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf voldoet als stok achter de deur.

Bijzondere voorwaarden
Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. De man heeft een meldplicht bij de reclassering, een contactverbod met zijn echtgenote en een locatieverbod voor Arnhem. De bijzondere voorwaarden zijn direct uitvoerbaar. Daarnaast moet de Apeldoorner een werkstraf van 180 uur uitvoeren. Tot slot moet de man zijn echtgenote een bedrag van 1.519,80 euro aan schadevergoeding betalen.