Volledig scherm
Het team plastisch chirurgen van Gelre ziekenhuizen.

Vraag over cosmetische ingreep? Ga direct naar ziekenhuis in Apeldoorn

APELDOORN - Vanaf nu kan iedereen met een cosmetische vraag terecht bij het cosmetisch spreekuur in Gelre Apeldoorn. Mensen met vragen over gezichtsverfraaiing, ooglidcorrectie, buikwandcorrectie en borstvergroting krijgen hier persoonlijk advies.

Dat meldt Gelre ziekenhuizen.

"Wij geven de cliënt deskundig advies over welke behandeling het beste past bij zijn of haar cosmetische vraag," aldus Karine Oostrom, plastisch chirurg. "Zonder tussenkomst van de huisarts kunnen mensen een afspraak maken, omdat de zorgverzekeraar de kosten voor cosmetische ingrepen niet vergoed. Belangrijk voordeel is dat het eigen risico van de zorgverzekering niet wordt aangesproken."

Het eerste consult kost 50 euro en kan direct per pin of contant worden betaald. Er wordt desgewenst een offerte gemaakt voor de gekozen behandeling. Besluit iemand over te gaan tot behandeling, dan geldt voor een aantal ingrepen dat de kosten voor het eerste consult hiermee worden verrekend.

De plastisch chirurgen werken een aantal dagen per week in één van de reguliere ziekenhuizen in de Stedendriehoek: Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen en het Deventer Ziekenhuis. Daar bieden zij algemene plastische chirurgie vanuit de verzekerde zorg en verzorgen zij samen met andere specialismen het Handen Expertise Centrum.

Het cosmetisch spreekuur is onderdeel van het samenwerkingsverband Cosmetische Chirurgie Stedendriehoek (CCS).

gelreziekenhuizen.nl/cosmetisch-spreekuur