Volledig scherm
© ThinkStock

Vrouw gewond na beroving in Apeldoorn

APELDOORN - In de nacht van zaterdag op zondag is een 62-jarige vrouw uit Apeldoorn op de Brinklaan beroofd van haar fiets door een onbekende man.

De vrouw liep bij de beroving ook een snee op haar arm en wat schrammen op.

De vrouw fietste rond 00.15 uur over de Brinklaan richting De Ruyterstraat. Ter hoogte van deze straat kwam ineens een onbekende man te voorschijn die de fiets een duw gaf, waardoor de vrouw ten val kwam en haar knie bezeerde. Mogelijk had de man het op de tas van de vrouw gemunt, want er ontstond een worsteling met de vrouw, waarbij ze een snee op haar arm opliep. De vrouw heeft niet kunnen zien of haar belager in bezit was van een mes of iets anders.

De vrouw gilde hard om hulp, waarna de man er zonder haar tas maar wel met haar fiets vandoor ging, De Ruyterstraat in. Daarna heeft de vrouw direct de politie gebeld.

De politie wil graag weten of iemand iets heeft gezien van dit voorval zaterdagnacht, of misschien sindsdien de fiets van de vrouw gezien heeft. Het gaat om een grijs/antracietkleurige damesfiets, type Telfort HD80, met een opvallend dik frame en grijze fietstassen.

De verdachte is een man met een donkere huidskleur en kroeshaar, slank postuur en ongeveer 1.80m lang. Hij droeg ook donkere kleding.