Volledig scherm
© JOVD Zwolle

Vrouwelijke voorzitter voor JOVD Zwolle

ZWOLLE - Dagmar Hoekstra is gekozen tot nieuwe voorzitter van JOVD Zwolle. Ze is het eerste vrouwelijke bestuurslid en tevens de eerste voorzitter voor de jonge liberalen.

De JOVD Zwolle heeft tijdens haar ledenvergadering afscheid genomen van Bestuur Tol en een nieuw bestuur verkozen. De jongerenorganisatie gaat ook komend verkiezingsjaar aan de slag 'om de liberale waarden in de regio uit te dragen'. Voorzitter Dagmar Hoekstra (22): "We zijn kritisch waar nodig en ook komend jaar zullen wij onze mening niet voor ons houden. De JOVD wordt niet voor niets de liberale luis in de pels genoemd."

Grijze pakken

Bijzonder voor de afdeling is dat Hoekstra naast het eerste vrouwelijke bestuurslid nu ook de eerste vrouwelijke voorzitter is. "Politiek is niet alleen voor oude mannen in grijze pakken. Met gastsprekers, trainingen en werkbezoeken willen wij jongeren kennis meegeven en ze motiveren actief hun mening te vormen. Politiek gaat namelijk over ons allemaal", aldus Hoekstra.

Vijfde bestuur

Bestuur Hoekstra is het vijfde bestuur van JOVD Zwolle en omstreken. In maart 2013 is de afdeling opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot een vereniging met 108 leden tussen de 16 en 30 jaar. Op de ledenvergadering zijn ook secretaris Niels Tol (18), penningmeester Krijn van Beers (18), Algemeen Bestuurslid Promotie Jesper Doosje (22) en Algemeen Bestuurslid Organisatie Evita ten Veen (22) verkozen.