Volledig scherm
© foto Frans Paalman

'Watermensen' openen Stadsfestival Zwolle

ZWOLLE - Watermensen, zo heet de nog mysterieuze openingsact van het Stadsfestival in Zwolle. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september is de Zwolse binnenstad dé plek voor theater, dans en muziek en om dat te vieren hebben het Waterschap Drents Overijsselse Delta en de Hogeschool voor de Kunsten Artez een ludieke openingsact bedacht.

In de week naar het festival toe kunnen mensen via internet kans maken op kaartjes voor de voorstelling door een foto te maken waarop ze aangeven hoe hoog het water thuis zou staan als de dijken het water niet meer konden tegenhouden.

Het is de bedoeling deze foto te delen via Twitter en Facebook. Op www.onswater.nl kan de postcode worden ingevuld.

Op zondagmorgen 4 september verzorgt het waterschap bovendien een lezing tijdens het stadsontbijt met als thema 'Steden schuilen niet wanneer het regent'. Gerrit Pieter Roetert Steenbruggen (WDODelta) gaat in op de bijzondere waterhuishoudkundige situatie van de Zwolse binnenstad en de gevolgen van de klimaatverandering: wat gaan het waterschap en de gemeente Zwolle eraan doen, maar ook welke acties kunnen de bewoners en de bedrijven zelf ondernemen?

Live Voetbal

home logo AZAZ
RUST
0-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
1-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FC TwenteTWE
away logo