Volledig scherm
© Thinkstock

Watersporters op Vecht gestremd door defecte sluis

GRAMSBERGEN - De Vecht tussen Gramsbergen en Coevorden is in elk geval tot na het weekend gestremd voor varende vakantiegangers.

Door een nog onbekend defect werkt de recreatiesluis bij de Haandrik niet meer. De sluis werd in 2015 nog volledig gerenoveerd, maar volgens een woordvoerder van waterschap Vechtstromen heeft het defect daar niets mee te maken.

"We zoeken het meer in de technische sfeer, er wordt daar gewerkt met sensoren die best gevoelig zijn", zegt een woordvoerder. "Een monteur is inmiddels druk bezig en morgen (vrijdag, red.) zullen ook duikers de sluis onderzoeken."

De sluizen zijn ingericht voor boten met een beperkte diepgang. De watersporters zullen nu even een andere route moeten nemen, hoewel de woordvoerder beseft dat de opties wat dat betreft gering zijn.

"Het is of terugvaren, of wachten tot het euvel verholpen is. We verwachten dat dit nog voor het weekend gaat lukken, maar een garantie kan ik niet geven. Zodra de sluis weer operationeel is, zullen we dit vermelden via de website en onze kanalen op social media."

De sluis bij De Haandrik kent gedurende de zomer vaste schuttijden en wordt normaal in het vaarseizoen tussen 09.00 en 17.00 uur ieder heel uur bediend.