Volledig scherm
De Elsweg in Apeldoorn. Foto: Google Streetview

Weer vrouw met mes bedreigd bij poging straatroof in Apeldoorn

APELDOORN - Een 32-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdagavond lichtgewond geraakt toen een man haar onder bedreiging van een mes probeerde te beroven.

De vrouw fietste rond 23.15 uur over de Elsweg in Apeldoorn toen een onbekende man haar slingerend tegemoet fietste. Hij was in het gezelschap van een andere vrouw. Hij dreigde met een mes en wilde de tas van het slachtoffer afpakken. Daarop zette de Apeldoornse vrouw het op een schreeuwen. Daarop volgde een schermutseling waarbij beiden ten val kwamen. Het slachtoffer is daarbij lichtgewond geraakt. De man en de vrouw vluchtten op de fiets zonder buit weg richting de Fabrieksstraat en Prins Willem-Alexanderlaan.

Donkere kleding
Volgens het slachtoffer was de man tussen de twintig en dertig jaar oud, heeft een donkere huidskleur en een tenger postuur. Hij droeg donkere kleding. De vrouw die bij hem was is wordt ook tussen de twintig en dertig jaar oud geschat, heeft een blanke huidskleur en blond haar. Ze droeg lichte kleding en had een gezet postuur. De politie is op zoek naar getuigen.

Vlakbij
Maandagavond vond een vergelijkbaar voorval plaats op de kruising Mariastraat met de Rustenburglaan in Apeldoorn, niet ver van de Elsweg vandaan. Daar werd een 29-jarige vrouw rond 22.30 uur door een man op de fiets naar de weg gevraagd. Toen ze stopte om hem de weg te wijzen, dwong hij haar onder bedreiging van een mes haar tas af te geven. Het slachtoffer gaf als signalement door dat het zou gaan om een man van rond de 17 jaar oud, met een getint uiterlijk en een slank postuur. Ook van deze straatroof is de politie nog op zoek naar getuigen.