Volledig scherm
foto frans paalman

Weeshuispassage Zwolle doodstil na vertrek V&D

ZWOLLE - De komst van Hudson's Bay, het Canadese warenhuis, brengt redding voor ondernemers in de Weeshuispassage in Zwolle. Sinds de V&D er is verdwenen, is er geen droog brood meer te verdienen

In de Weeshuispassage heeft de Didi zelfs de deuren moeten sluiten en er een outletshop van moeten maken. „Er komen veel minder mensen”, zegt filiaalmanager Melissa Roos. Ze wijst naar buiten, naar de grijze tegels en de lege panden. „Het winkelcentrum heeft ook geen sfeer, het is kil.”
Ook M&S valt de teloorgang van warenhuis Vroom & Dreesman zwaar. „Het aantal bezoekers is erg teruggelopen. Het is zonde, je kunt hier iets moois van maken. Zet er een leuke markt in,dit is de ideale plek”, vindt assistent-manager Moniek Csonka.

Nieuw
Een paar deuren verderop opende Ria Borst in maart haar winkel Zuiver Geluk. Een gok volgens velen. „Wij wisten dat de V&D zou sluiten. Gelukkig hebben wij onze vaste klanten, want het is wel héél erg rustig wat passanten betreft. Ik vind het jammer. Het is fijn dat Hudson’s Bay er komt, maar dat duurt nog lang. De leegstand moet snel opgelost worden. Desnoods met pop-upwinkels.”