Volledig scherm

Wegwerk kruising Middelweg/Zwartewaterallee

ZWOLLE - De gemeente Zwolle pakt de kruising Middelweg - Zwartewaterallee aan om de doorstroming richting de Ceintuurbaan te bevorderen.

Er komen extra rijstroken.

De Middelweg voor verkeer komend vanuit Stadshagen, krijgt een extra baan voor links afslaand verkeer richting de Zwartewaterallee/Ceintuurbaan. Op de Zwartewaterallee komt ook een extra strook voor links aflaand verkeer naar de Middelweg (richting Stadshagen). De wegwerkzaamheden beginnen maandag 29 augustus. Naar verwachting zijn de nieuwe wegvakken 1 oktober klaar. Tijdens de werkzaamheden blijven de Middelweg en de Zwartewaterallee toegankelijk voor het autoverkeer. De fietsoversteek aan de Middelweg over de Zwartewaterallee (vanuit de richting Holtenbroek) wordt tijdelijk afgesloten. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad aan de andere kant van de weg.

Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Middelweg - Zwartewaterallee voert de gemeente ook elders in Zwolle aanpassingen aan de weg uit. Zo krijgen de Meppelerstraatweg en de Bankastraat een andere inrichting waardoor ze comfortabeler worden voor fietsers. Onder meer het fietspad aan de zijde van de flats aan de Meppelerstraatweg wordt tussen de Ceintuurbaan en de Bankastraat verbreed. De werkzaamheden beginnen daar op 29 augustus (verbreding fietspad Meppelerstraatweg) en 5 september (Bankastraat).

De Ceintuurbaan krijgt ter hoogte van de op- en afrit Zwolle-Noord een extra baan en een extra oprit richting de A28 om de doorstroming voor auto's op de Ceintuurbaan te bevorderen.