Volledig scherm
© UWV

Werk, werk, werk is het motto in Apeldoorn

APELDOORN - Meer inwoners die werken en zelf een inkomen vergaren in plaats van leven van een uitkering.

Dat is het doel van de gemeente Apeldoorn. Of het nu gaat om mensen in de bijstand, jongeren in de Wajong, mensen die werken bij de sociale werkvoorziening of inwoners die door wat voor fysieke of psychische beperking dan ook zelf moeilijk aan een baan komen.

Maatregel
Een maatregel om dat te bereiken, is de verandering voor Werkplein Activerium (onderdeel van de gemeente) en sociaal werkbedrijf Felua. Hiervan worden twee nieuwe organisaties gebouwd.

Nieuwe organisatie
Specialisten van het Activerium en de Feluagroep vormen samen een nieuwe organisatie. Zij gaan inwoners aan werk helpen en hebben daarvoor ook de contacten met werkgevers. Voor de ondernemers moet er zo een einde komen aan de situatie waarin mensen van UWV, gemeente en Felua elk apart over de vloer komen om te zorgen dat iemand aan een baan komt. Daarvoor komt nu één organisatie die ook werkt voor Epe.

Inkomen
De andere medewerkers van het Activerium concentreren zich voortaan volledig op het inkomen van mensen die aankloppen bij het loket. Hebben zij bijvoorbeeld recht op een uitkering? Die twee nieuwe clubs moeten vervolgens samenwerken om te zorgen dat inwoners zo kort mogelijk een uitkering hebben en snel weer (deels) zelf voor een inkomen zorgen.