Volledig scherm
Donderdagochtend: het personeel van Fonteyn is 'gewoon' aan het werk. © Martijn Krullaars

Werknemers Fonteyn 'gewoon' aan het werk, in tijdelijk pand Uddel

UDDEL - Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel zit niet bij de pakken neer. Het tuinmeubelcentrum heeft vandaag, een dag na de verwoestende brand, al een tijdelijk kantoor gevonden en is weer bereikbaar voor klanten.

Daarnaast wordt er volgens het bedrijf hard gewerkt aan het regelen van een tijdelijke showroom, zodat klanten ook weer langs kunnen komen. Dat meldt Fonteyn op de eigen Facebookpagina.

"Wij gaan 100 procent door!", is de strijdkreet die Fonteyn gebruikt. Er is vanaf woensdagochtend met man en nacht doorgewerkt om klanten vanaf nu weer te woord te kunnen staan.

Dat gebeurt in een leegstaand pand van Axxent Bouw, ook een Uddels bedrijf. Nog op de dag van de brand zelf werden vijftig nieuwe computers geregeld, evenals bureau's en ander kantoormeubilair.

Een wakkere werknemer van Fonteyn wist tijdens de brand nog alle digitale data van het bedrijf te redden uit het serverhok. Na het aanleggen van een netwerk in het Axxent-pand kon daarna begonnen worden met het inlichten van klanten.

,,Een dag na de brand is iedereen alweer optimistisch'', zegt Tim Bunskoeke, woordvoerder namens Fonteyn. ,,Iedereen zet samen de schouders er onder, alle respect voor iedereen die nu al weer zo enthousiast bezig is.''

Fonteyn Outdoor Living Mall werd woensdagochtend voor driekwart in de as gelegd. De schade loopt in de miljoenen, al is de grote kelder gespaard gebleven. Bijna alle opslag kan waarschijnlijk nog gewoon gebruikt en verkocht worden.

Volledig scherm
Foto bij de Facebookpost van Fonteyn: het personeel is optimistisch gestemd. © Fonteyn
Volledig scherm
Woensdagochtend: een verwoestende vlammenzee legt het pand van Fonteyn in de as. © ANP
Volledig scherm
Gisteren tijdens het nablussen van de brand in de Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel © Pim Velthuizen
Volledig scherm
Woensdagochtend: eigenaar Dolf Nieland (r.) is al tijdens de brand druk met de toekomst van z'n bedrijf. © Martijn Krullaars
Volledig scherm
Woensdagmiddag: de ravage na de brand is enorm. © Wilbert Bijzitter