Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraf voor caferuzie in Apeldoorn

APELDOORN - Twee mannen uit Apeldoorn en een man uit Culemborg zijn veroordeeld voor deelname aan openlijke geweldpleging. De rechtbank heeft de mannen werkstraffen gegeven die variëren tussen de dertig en tachtig uur.

Het geweld vond in juni 2013 plaats in het Apeldoornse uitgaansgebied. Bij een café ontstond een ruzie tussen twee groepen. Deze twist mondde uit in een vechtpartij voor dit café en verplaatste zich met een achtervolging naar een ander deel van het centrum. Een aantal mensen raakte bij de vechtpartij zwaargewond.

De mannen uit Apeldoorn kregen een werkstaf van 80 uur, omdat zij ook voor mishandeling zijn veroordeeld. De slachtoffers van de vechtpartij zijn geslagen en geschopt en hebben daar letsel aan over gehouden.

De rechtbank veroordeelde eind juni al een 23-jarige man uit de andere groep ruziemakers tot een gevangenisstraf van drie weken. Zijn negen medeverdachten moeten zich binnenkort nog voor de rechtbank verantwoorden.

De rechtbank heeft rekening gehouden met het feit dat de zaak uit 2013 komt en dat de slachtoffers ook een aandeel hebben gehad in het geweld.