Volledig scherm
EPA

Wethouder Zwolle verheugd met komst Hudson's Bay

ZWOLLE - Wethouder René de Heer van Zwolle is opgetogen dat het voormalige V&D-pand in zijn stad op het verlanglijstje staat van Hudson's Bay. Het Canadese warenhuis wil in twintig plaatsen in Nederland vestigingen openen.

Dat Zwolle daarbij zit sluit volgens de wethouder aan bij de optimistische stemming bij de eigenaar van het voormalige V&D-pand aan de Weeshuisstraat. "Wij hebben de afgelopen maanden veel contact gehad met eigenaar CBRE. Daaruit bleek steeds dat dit een goed pand op een goede plek is, waar in de V&D-tijd veel aanloop van het publiek was. Ons is ook steeds gemeld dat dit pand een goede kans maakte op een nieuwe invulling, maar dat de kandidaat een eigen moment zou kiezen om dit bekend te maken. Kennelijk is dat nu gebeurd", verwijst hij naar de persconferentie van Hudson's Bay. Op een formele bevestiging wacht de wethouder van economische zaken overigens nog.

Nieuwe impulsen 
Verheugend is volgens De Heer vooral dat het hier om een formule gaat die Nederland nog niet kent. "Zwolle is dan één van de twintig plaatsen in plaats van één van de zoveel steden. Dat is een heel gunstige uitgangspositie. Al met al betekent het dat we binnen nu en anderhalf jaar drie grote formules aan het winkelaanbod in Zwolle kunnen toevoegen. Want naast Hudson's Bay komen natuurlijk ook Zara en Primark naar de binnenstad." De invulling met opnieuw een warenhuis biedt ook nieuwe impulsen voor de door leegstand geplaagde omgeving van het voormalige V&D-pand, zegt De Heer. Dat denkt ook Rhoda van Eeden, die projectleider is voor de herontwikkeling van dit gebied. Hudson's Bay denkt de eerste van de twintig vestigingen in de tweede helft van 2017 te kunnen openen. Wanneer Zwolle dan aan de beurt is, is onduidelijk. "Hoe dan ook zal er nog veel tijd overheen gaan", zegt Van Eeden. "Maar het is een heel goed signaal, ook naar andere vastgoedeigenaren in dit winkelgebied. Ik denk dat de bereidheid om te investeren groter wordt. Ze zullen nu liever een stapje extra zetten in plaats van afwachtend te blijven."