Volledig scherm
In deze omgeving in Kootwijkerbroek werd de lege auto aangetroffen. Foto: Google Streetview

WhatsApp-groep houdt zelf autodieven uit Apeldoorn aan

KOOTWIJKERBROEK/APELDOORN - Leden van een WhatsApp-buurtbeveiligingsgroep in Kootwijkerbroek hebben in de nacht van donderdag op vrijdag zelf drie verdachten van een inbraak aangehouden. De drie worden verdacht van het stelen van een auto uit Apeldoorn en en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. 

Ook wordt er onderzoek gedaan of de verdachten ook in verband gebracht kunnen worden met een poging tot een ramkraak in de nacht van donderdag op vrijdag op de Paramariboweg in Apeldoorn.

Het ging om drie mannen, 18, 20 en 29 jaar oud, uit Litouwen.

Het drietal kon worden gearresteerd, nadat de politie rond 03.30 uur de melding kreeg dat er een verdachte auto rondreed in Kootwijkerbroek. Er was hiervan ook een melding gedaan via de buurt WhatsApp-groep en meerdere buurtbewoners keken daarop uit naar de auto. Die werd leeg aangetroffen aan de Breihutterweg. Hierop zijn de buurtbewoners op zoek gegaan naar de inzittenden in een naastgelegen maisveld.

Uit onderzoek van de politie bleek ondertussen dat de auto eerder die nacht gestolen was vanaf het Schubertplein in Apeldoorn.

Eigen speurhond
De buurtbewoners hebben lange tijd gezocht naar de inzittenden en konden eerst de 20-jarige man aanhouden op de Meentweg. Tevens werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen in het veld. Na enkele uren, waarin de buurtbewoners bleven zoeken en onder andere gebruik gemaakt werd van een privé-speurhond, werden op de Oude Garderenseweg de twee andere verdachten aangehouden. 

Alle drie de mannen zijn door de buurtbewoners overgedragen aan de politie en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.