Volledig scherm

Wietsteunpunt Zwolle vanaf dinsdag geopend

ZWOLLE - Wie wietolie gebruikt voor medicinale doeleinden heeft er vanaf aankomende dinsdag 5 juli een nieuwe leverancier bij in Zwolle. Dan opent de stichting Leeuwarder Suver Nuver het eerste wietsteunpunt van Zwolle.

De vestiging is vanaf dan elke dinsdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur aan de Thorbeckegracht 50.

Draagkracht

Officieel heet het steunpunt de 'Social Club Zwolle', opgericht door Suver Nuver. Iedereen die wietolie gebruikt voor medicinale doeleinden, bijvoorbeeld om pijn te bestrijden of om beter te kunnen slapen, kan bij het steunpunt terecht. Wie lid wordt van de stichting ontvangt 'naar draagkracht' wietolie. Ook is er de mogelijkheid om een wietolieabonnement af te sluiten.

Voorzitter Rinus Beintma laat weten dat de 'mediwiet' geleverd wordt in hoeveelheden die gebaseerd zijn op ervaring en op de feedback die de stichting van vergelijkbare clubs uit de Verenigde Staten en Canada krijgt.

"In principe leveren we naar behoefte, maar onze ervaring is dat tien milliliter voldoende is voor zeven tot tien dagen. Als mensen ineens tien zakjes van tien milliliter per dag gaan bestellen, dan trekken we aan de bel en schrappen we die mensen uit ons ledenbestand."