Volledig scherm
© ANP

Wij kijken naar: Reinder Nummerdor

RIO/ ZWOLLE - Beachvolleyballer Reinder Nummerdor mag vandaag samen met Christiaan Varenhorst de tweede wedstrijd spelen op de Olympische Spelen in Rio. Het duo rekende in de eerste wedstrijd effectief af met de Chilenen. Vandaag staan de Polen op het programma, vanavond om 22.30 uur. 

Nummerdor doet voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen, maar verwacht dat dit de laatste wordt: ,,Na Londen was ik nog niet klaar met beachvolleybal, ik vond mezelf nog te goed om ermee te stoppen. Nu is het anders. Maar ik houd een slag om de arm.'' Hij is geboren in IJsselmuiden en woont al jaren in Zwolle. Hij is net sinds twee weken vader. Hij speelde in Elburg, Zwolle, Apeldoorn en Italië. 

De beachvolleyballers gaan als favoriet naar het toernooi, maar de twee hadden wat problemen in de voorbereiding. Varenhorst reisde door een keelontsteking later naar Rio en Nummerdor stapte twee weken terug uit een toernooi in Oostenrijk door vocht in de knie. Tegen de Polen verwachten de twee overigens weer op en top fit te zijn.