Volledig scherm
Hogeschool Windesheim. Het grote moderne deel is gebouw X, gebouw S staat links achter © Sacha Wunderink

Windesheim beste hogeschool voor studenten met beperking

ZWOLLE - Hogeschool Windesheim in Zwolle is de beste Nederlandse hogeschool in de begeleiding van studenten met een beperking. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Na drie jaar op de tweede plaats te hebben gestaan in de lijst van grote hogescholen die studenten met een functiebeperking het beste begeleiden, staat Hogeschool Windesheim nu op nummer een. Floor Alles, teamleider van het Studiesuccessencentrum van Windesheim, is trots en vindt het een mooie beloning voor al het werk dat de afgelopen jaren is gedaan. Maar ze vindt ook dat er met een gemiddelde score van een 6,6 nog veel te verbeteren valt.

Verbeteringen
Windesheim stootte Hogeschool Avans na drie jaar van de troon door dit jaar verschillende verbeteringen in gang te zetten. Zo werden er betere afspraken gemaakt met middelbare scholen en mbo's om de overdracht van studenten met een functiebeperking soepeler te laten verlopen, zijn projecten in gang gezet om studenten te begeleiden richting de arbeidsmarkt, is de informatievoorziening onder de loep genomen en zijn alternatieve manieren van toetsen ingevoerd. Ook worden studenten volgens de hogeschool actief betrokken bij het evalueren en verbeteren van het beleid op het gebied van studeren met een beperking.

Oordeel
Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) beoordeelde de elf grootste hogescholen in Nederland op het gebied van voorlichting, intake, hulpmiddelen, aanpassingen in het onderwijs, begrip van docenten, kennis van docenten en begeleiding. Gemiddeld scoorden de Hogescholen een 6,3. De HvA scoorde met een gemiddelde van een 5,97 het minst goed.

12 procent
Aan Windesheim studeren zo'n 2.500 studenten met een functiebeperking, dit is ongeveer 12 procent van het totale aantal studenten.