Volledig scherm
Windesheim Zwolle © Tom van Dijke

Windesheim lanceert expertisecentrum dementie

ZWOLLE - Hogeschool Windesheim lanceert vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, haar expertisecentrum dementie voor professionals. Het centrum krijgt de naam ProMemo.

Het centrum wil studenten zodanig opleiden dat ze mensen met dementie zo veel mogelijk kunnen ondersteunen om op hun eigen manier te leven.

"Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe. Omdat deze mensen in een steeds later stadium naar een zorginstelling kunnen, heeft dit veel impact op de maatschappij. Ook krijgen de professionals meer verantwoordelijkheden en taken", verklaart Marijke Span van ProMemo.

Het expertisecentrum richt zich op de sociale en technologische zorginnovaties, onderzoek en scholing. Daarnaast wil het centrum succesvolle initiatieven bij elkaar brengen. "Er gebeurt in de regio Zwolle al ontzettend veel goeds voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar het kan nog beter als we al die initiatieven met elkaar weten te verbinden", zegt Span. In dat kader werkt ProMemo samen met Deltion, Landstede en Viaa.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo