Volledig scherm
Yuri van Gelder op Lowlands © ANP

Yuri van Gelder vertelt zijn verhaal bij Marialust in Apeldoorn

APELDOORN - De veelbesproken topturner Yuri van Gelder zal zijn kant van het verhaal vertellen. Dat is de belofte van Parksociëteit Marialust in Apeldoorn.

Dit netwerkverband van vooral ondernemers zegt dat op 1 september Van Gelder naar de villa aan het Verzetstrijderspark komt om voor een besloten gezelschap zijn kant van het verhaal te vertellen.

Ringenspecialist
Van Gelder kwam in opspraak nadat hij een te groot feest zou hebben gevierd na het bereiken van de finale op de Olympische Spelen. De ringenspecialist zou zich hebben misdragen. Hij werd door chef de mission Maurits Hendriks direct op het vliegtuig naar Nederland gezet en probeerde tevergeefs via de rechter alsnog een plek in de finale af te dwingen.

Marialust heeft een evenementenpagina op Facebook aangemaakt met de veelbelovende titel 'Yuri vertelt zijn verhaal exclusief bij Marialust'. Alleen leden van de sociëteit en hun introducees maken kans op een plekje in de zaal door zich aan te melden via info@marialust.nl

Finaleplaats
,,Yuri, de man die werd weggestuurd uit Rio omdat hij feestend het bereiken van de finaleplaats op de Olympische Spelen vierde. Yuri de man die zonder pardon subiet op een retourvlucht werd gezet door oud hockeycoach Maurits Hendriks, nadat hij er na 16 jaar hard trainen eindelijk in geslaagd was aan de Spelen deel te nemen. Het NOC*NSF beleid is na het kort geding uitvoerig toegelicht in de media. In Yuri's omgeving werd het nadien stil", aldus Marialust. ,,Tot 1 september, want dan komt Yuri naar Apeldoorn om uitsluitend voor een besloten gezelschap éénmalig zijn kant van de zaak toelichten."