Volledig scherm
De afvalberg irriteert buurtbewoners. Foto Kevin Hagens

Zak met plastic afval blijft ergernis in Apeldoorn

APELDOORN - Het systeem met plastic inzamelen via ophanghaken aan lantaarnpalen blijft bij veel Apeldoorners wrevel oproepen.

Een actiegroep in de wijk Orden bereidt een klacht voor naar de gemeente Apeldoorn, in aanloop naar de discussie over het nieuwe gemeentelijk Afvalplan. Komend najaar stelt de gemeente Apeldoorn een nieuw Afvalplan vast.

De zakken met plasticafval bij flats hangen niet alleen op de ophaaldagen aan de lantaarnpalen, maar eigenlijk alle dagen. Omdat inzamelaar Circulus-Berkel maar eenmaal in de twee weken ophaalt, gaan de zakken stinken, zeker op warme zomerdagen.

"Ook trekken de zakken ander vuilnis aan," vertellen Cynthia Teerds en Sonja Scheltens. Ze spreken namens de groep ontstemde Ordenbewoners. "Vanochtend stond hier een wasmachine, een koelkast en een televisie bij het plasticafval. Inmiddels zijn die apparaten opgehaald."

De dames ergeren zich groen en geel. Verschillende klachten hebben ze al gemaild en doorgebeld naar de gemeente Apeldoorn. "In het begin werd er netjes gereageerd, maar de laatste tijd krijgen we niet eens anwoord meer," zeggen ze.