Volledig scherm
Pieter van den Hoogenband reikte de prijs vanmorgen uit. Eigen foto

Zalsman Zwolle trots op titel 'Vitaalste bedrijf van Overijssel'

ZWOLLE - Het was een jaar lang extra hard buffelen voor de personeelsleden van grafimediabedrijf Zalsman in Zwolle. Maar dat betaalt zich dan wel uit met de prijs van het 'Vitaalste bedrijf van Overijssel'. De prijs van de door MKB-Nederland georganiseerde wedstrijd werd woensdagmorgen uitgereikt door voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband. 

,,Nee we hebben er geen plaquette bij gekregen, had mooi naast de voordeur bij het bordje 'hofleverancier' gekund", zegt directeur Herman Verlind lachend. In totaal 60 van zijn 170 personeelsleden hebben sinds de zomer van vorig jaar deelgenomen aan een vitaliteitsprogramma.

Sta-bureau
,,De personeelsleden hebben allemaal een coaching op maat gekregen. We hebben hier mensen die fysiek zwaar werk doen. Die kregen onder andere instructie over hoe ze het beste kunnen tillen en hoe ze in ploegendiensten het beste een slaap- en eetpatroon kunnen handhaven. En mensen die achter het bureau zitten kregen weer andere instructie. Zo hebben we bijvoorbeeld sta-bureau's aangeschaft en dat wordt zeer gewaardeerd. Al met al is het programma een forse investering voor ons als bedrijf geweest, maar ook hierbij gaan de kosten voor de baat. We hebben het ziekteverzuim teruggedrongen, de productiviteit gaat omhoog en de mensen zijn scherper; ze maken minder fouten".

Beste van Nederland?
Zalsman liet softwarebedrijf AlienTrick Media Creators uit Hengelo en groenvoorzieningsbedrijf Het Groenbedrijf uit Deventer achter zich bij deze wedstrijd. In totaal waren er 50 deelnemers dit jaar in deze provincie. De Overijsselse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.