Volledig scherm
EPA

Zaterdag stille tocht in Zwolle voor slachtoffers Orlando

ZWOLLE - Zaterdag is er een stille tocht in Zwolle om de aanslag in Orlando van vorige week zaterdag te herdenken.De stille tocht start om 18.45 uur aan de Kamperstraat. Ook de burgemeester van Zwolle loopt mee. De organisatie is in handen van gayclub Club Liquid en en COC Zwolle.

Op de facebookpagina van Club Liquid laat de organisatie weten dat ze zich niet bang laten maken en daarom zaterdag een statement af willen geven. "Uitgaan moet leuk zijn en men moet zich veilig kunnen voelen in een omgeving naar keuze met mensen die zijn wie ze willen zijn."

Aan de stille tocht doen Burgemeester Henk-Jan Meijer, COC Zwolle voorzitster Ilja de Jong & acteur Boudewijn Koops mee. De tocht is bedoeld om alle slachtoffers van homogeweld en nabestaanden waar dan ook ter wereld te herdenken en eren.
Er is gelegenheid om bij het beeld bij het gemeentehuis bloemen te leggen of een kaars te branden.
Wie mee wil lopen is welkom.

Condoleanceregister
In Club Liquid ligt sinds woensdagavond het condoleance register voor de slachtoffers van de terreurdaad in Orlando. Het register zal blijven liggen tot aanstaande zondag.

Herdenkingen
Meer Nederlandse steden herdenken deze week de schietpartij in Orlando. Woensdagavond was er een herdenking in Deventer.  Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben het bloedbad in de afgelopen dagen al herdacht. De komende dagen volgen Groningen en Maastricht.