Volledig scherm
© ANP

Zeven aanhoudingen in Zwols drugsonderzoek

ZWOLLE - Zeven Zwollenaren zijn dinsdag 28 juni aangehouden na een groot drugsonderzoek in Zwolle.  Drie mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Zwolle worden verdacht van drugshandel. 

Vier andere verdachten zijn aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Verdovende middelen
In totaal zijn vijf Zwolse woningen in Aa-landen, Zwolle-Zuid en Dieze onderzocht. Daar zijn verdovende middelen, contant geld en waardevolle goederen gevonden en in beslag genomen. Bij de doorzoekingen werden nog twee verdachten op heterdaad aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Zwolle.

Het onderzoek startte een aantal maanden geleden op grond van informatie over drugshandel. Het rechercheonderzoek leidde tot de aanhouding van een 19-jarige Zwollenaar. Hij wordt verdacht van drugshandel en het witwassen van het geld dat hij daarmee verdiende. Vermoedelijk heeft hij daarmee duizenden euro’s verdiend. Twee andere mannen van 20 en 21 jaar uit Zwolle worden ook verdacht van drugshandel. 

Op verdenking van overtreding van de Opiumwet zijn er nog eens twee mannen van 20 en 21 jaar aangehouden. De twee zijn na verhoor weer vrijgelaten. 

Afpakken
Tijdens de doorzoekingen en aanhoudingen heeft de politie onder andere beslag gelegd op geld, een auto en waardevolle goederen om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken. De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om verdachten te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.