Volledig scherm
© Thinkstock

Zutphen-Apeldoorn 'beste regionale treindienst'

ZUTPHEN/APELDOORN - De treindienst Zutphen-Apeldoorn is de best beoordeelde regionale treindienst in de OV-klantenbarometer 2015 van kennisinstituut CROW-KpVV. De dienstregeling krijgt een 7,9 als rapportcijfer en eindigt als vijfde op de landelijke ranglijst van openbaar vervoer-diensten.

Arriva, dat de lijn Zutphen - Apeldoorn exploiteert, scoort ook in andere delen van Nederland goed. Het gemiddelde rapportcijfer dat reizigers aan Arriva geven is een 7,5.

De treinregeling Arnhem-Winterswijk komt uit op 7,4. Winterswijk-Zutphen heeft een 7,6 als beoordeling en de treindienst Achterhoek een 7,4.

De meeste rapportcijfers voor Arriva zijn bovendien hoger dan in het vorige onderzoek. Het vervoersbedrijf is vanzelfsprekend ingenomen met de uitkomst. Tegelijk belooft het goed te kijken naar punten die reizigers als kritiek hebben aangedragen.

Voor de OV-klantenbarometer vulden in het najaar van 2015 89.617 reizigers een schriftelijke enquête in. Het CROW-KpVV is een landelijke kennisplatform rond vervoer.