Volledig scherm

Zwolle in regenboogkleuren op 6 augustus

ZWOLLE - Alle Zwolse ondernemers kunnen op 6 augustus, als in Amsterdam de Gayparade is, een regenboogvlag of -poster ophangen. Provincie Overijssel draait op voor de kosten van vervaardiging, meldt CityCentrum in haar nieuwsbrief.

Stichting The Love Boat Zwolle liet de vlag vorig jaar al ontwerpen en probeert nu, in samnewerking met CityCentrum en de Provincie Overijssel, heel Zwolle in de regenboogkleuren te hullen die dag. "Om Europa te laten zien dat Zwolle achter gelijkheid staat willen wij de Zwolse binnenstad op zaterdag 6 augustus laten kleuren", meldt de stichting. "Nu de provincie de vlaggen bekostigt, kunnen we de vlag of poster gratis aan Zwolse ondernemers verstrekken."

Stichting The Love Boat Zwolle zet zich al enige jaren in om aandacht te vragen voor de mensenrechten in het algemeen met de gelijkheid van LHBT's in het bijzonder. "Hierom vaart Zwolle op zaterdag 6 augustus, voor de tweede keer op rij, mee in de botenoptocht tijdens de Gayparade in de Amsterdamse grachten."