Volledig scherm
Het zwembad van het Holland Heineken House in Rio © AD

Zwolle neemt Holland Heineken House voor een avond over

ZWOLLE - Ondanks dat er wat kilometers tussen de twee plaatsen is zal zondagavond  het Holland Heineken House in Rio voor een avond Zwols zijn. 

Niet alleen viert de Zwolse Anna van der Breggen haar zwaarbevochten overwinning, ook Typhoon zal aanwezig zijn en zal optreden. De Zwolse muzikant feliciteert de wielrenster alvast op Instagram met haar gouden medaille.

De wegwedstrijd was de eerste Olympische wedstrijd voor de Zwolse wielrenster. De Nederlandse ploeg controleerde de wedstrijd vrijwel volledig. Ellen van Dijk voerde lang het tempo aan in het peloton. 'Waterdraagster' en titelverdedigster Marianne Vos maakte deel uit van een eerdere kopgroep en Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen voerden de strijd op in de finale.

De 33-jarige Van Vleuten was op weg naar goud maar ging hard onderuit in een bocht en bleef roerloos in de berm liggen. Van der Breggen trok zelf de sprint aan en nam de olympische titel over van Vos.

  @hollandheinekenhouse voorbereidingen voor vanavond. Zwolle in the house, gefeliciteerd Anna van der Breggen met olympisch goud. 🏅! #weready #olympics #zwolle #titanenband #rio2016 Een foto die is geplaatst door Typhoon (@mctyphoon) op 7 Aug 2016 om 12:27 PDT