Volledig scherm
© pixabay.com

Zwollenaar bedreigt baas na uitblijven vast contract

ZWOLLE - De officier van justitie eiste donderdag met tegenzin één week celstraf tegen de 38-jarige Marcel E. uit Zwolle.

Die bedreigde zijn werkgever en diens gezin van kant te maken, toen hij geen vast contract kreeg.

De officier wilde een taakstraf eisen voor de bedreiging, maar mocht dat niet. E. is namelijk eerder voor een soortgelijk feit veroordeeld en dan staat de wet niet toe dat er nog een keer een werkstraf wordt opgelegd. De politierechter loste dit handig op door de gevraagde celstraf voorwaardelijk op te leggen. Ze gaf E. een stevige waarschuwing mee. "Ik wil u hier echt nooit meer zien", sprak ze hem streng toe.

De Zwollenaar heeft 19 pagina's aan strafblad en was zelfs een tijdje in beeld als veelpleger, maar verdween van de radar."Hij was aan het werk, had een eigen huis en had het helemaal naar zijn zin", zei zijn raadsman. "Hij was heel trots op die baan bij het schoonmaakbedrijf en dan loopt hij tegen een werkgever op die zijn belofte niet nakomt."

Hij dronk zichzelf moed in en schold vervolgens begin juni de voicemail van zijn ex-werkgever vol. De man dreigde in grove bewoordingen diens vrouw en dochters te verkrachten en de kinderen dood te maken. De rechter vond het maar een rare reactie. "Ik begrijp best dat u boos bent, maar om zulke woorden te gebruiken? En dan zijn kinderen te bedreigen? Dat vind ik een ongelooflijk kwalijk feit."

"Ik heb twee jaar goed voor hem gewerkt en dan krijg je dit terug. Hij heeft mij gebruikt als werkgever", reageerde E. Nu heeft hij spijt als haren op zijn hoofd. Volgens de ex-werkgever functioneerde E. wisselend en was dat de reden dat hij geen vast contract kreeg. Een begeleider van de zwakbegaafde man zei dat er in het laatste halfjaar veel gebeurd was in het leven van de Zwollenaar. "Hij kreeg een ongelukje, zijn kat (die alles voor hem is, red.) werd ziek en zijn zusje werd opgenomen in een kliniek. Trots was hij op zijn baan en toen hij die kwijtraakte, trok hij het even niet meer."