Volledig scherm
Eén van de genomineerde foto's van de fotoserie die is genomineerd voor de Nikon Theaterfotografie Prijs. © Eric Franssen

Zwollenaar genomineerd voor theaterfotografieprijs

ZWOLLE - Fotograaf Erik Franssen uit Zwolle is met een fotoserie van Theater Gnaffel's voorstelling 'Oma, mag ik mijn pop terug?' genomineerd voor de Nikon Theaterfotografie Prijs 2016. De jury heeft uit ruim 200 inzendingen vijf fotoseries genomineerd voor de prijs.

Maandagavond 5 september wordt tijdens het Nederlands Theater Festival de winnaar bekendgemaakt.

De jury van de prijs heeft dit jaar vijf fotoseries van vier fotografen genomineerd voor de prijs. Naast Erik zijn Joris-Jan Bos, Fred Debrock en Kurt van der Elst (met 2 series) genomineerd.

De jury zegt over de genomineerde fotoserie van Erik het volgende: "Hoe langer je naar de foto's kijkt, hoe meer je de acteurs vergeet en puur op de poppen focust. Indrukwekkend hoeveel emotie de poppen uitstralen."

Erik Franssen is fotograaf, vormgever en filmmaker. Voor Theater Gnaffel maakt hij de scènefoto's en teasers van hun voorstellingen. Daarnaast is hij onder meer huisfotograaf en filmmaker bij Kameroperahuis uit Zwolle. Zes jaar doceerde hij het vak fotografie en film op het Deltion College. Ook was hij huisfotograaf, vormgever en filmmaker bij The Young Ones.