Volledig scherm
© ANP

Zwollenaar langer in Brandwondencentrum

ZWOLLE - Sebastiaan Halfwerk, de Zwollenaar die ernstig gewond raakte op de TT-camping in Assen, moet langer in het Brandwondencentrum in Groningen blijven dan gedacht werd. Dat schrijft hij op zijn Facebook-pagina.

In de nacht van vrijdag op zaterdag liep hij zware brandwonden op toen hij een brandend aggregaat verplaatste op de TT-camping in Assen. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. Halfwerk zag twee jongens wegrennen, vertelde hij deze week. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Halfwerk schrijft via Facebook aan iedereen die met hem meeleeft, dat hij nog steeds veel pijn heeft. "De pijn is een goed teken", zegt hij er wel bij. "Dat betekent dat de zenuwbanen nog intact zijn. Dit maakt de kans op natuurlijk herstel vele malen groter."

Moe
Dat hij ook nog steeds erg moe is schrijft hij toe aan zijn genezingsproces. "De vermoeidheid komt omdat mijn lichaam continu bezig is met topsport te bedrijven om de wonden zo snel mogelijk te laten genezen."

Halfwerk krijgt sondevoeding toegediend. Hij heeft eerder een maagoperatie ondergaan en krijgt nu te weinig eiwitten en koolhydraten binnen. Dat zou nadelig zijn voor het genezingsproces.

Slecht nieuws
De Zwollenaar heeft zowel goed als slecht nieuws over de brandwonden die hij opliep. "De brandwonden op mijn boven- en onderbenen en hand zullen, zoals het er nu naar uitziet, natuurlijk genezen. Dit zijn tweedegraads brandwonden. Over de brandwonden op mijn enkels zijn ze minder positief. Die zijn veel dieper en moeten naar alle waarschijnlijkheid operatief behandeld worden. Dit houdt in dat ik in plaats van twee weken sowieso vijf weken hier in Groningen moet blijven. Gelukkig verstaan de verpleging en de artsen hun vak en heb ik echt het gevoel dat ik op geen betere plek had kunnen terecht komen in dit geval."

Verdachten
Het verhaal dat er inmiddels twee verdachten zouden zijn aangehouden, ontkracht Halfwerk. "Er is alleen een verdachte aangehouden die is verhoord maar meteen weer op vrije voeten is gesteld. Mochten er arrestaties worden verricht dan zal de politie mij hier eerst over inlichten en dan horen jullie het uiteraard ook."

PEC Zwolle
Hij bedankt tenslotte iedereen die hem kaartjes heeft gestuurd en de selectie van PEC Zwolle in het bijzonder: "Bedankt voor de gesigneerde wedstrijdbal!"