Volledig scherm
ANP

Zwollenaar levert rijbewijs in na levensgevaarlijk rijgedrag

ZWOLLE - Een Zwolse motorrijder moest vrijdag zijn rijbewijs inleveren nadat de politie hem betrapte op levensgevaarlijk rijgedrag. Zo reed hij harder dan toegestaan binnen een 30km zone. 

Tijdens een surveillancedienst in Zwolle kreeg een agent de motorrijder in zicht. Op de Bachlaan, een straat binnen een 30km zone, reed de motorrijder harder dan toegestaan. Zo haalde hij op een gelijkwaardig kruispunt, met hoge snelheid, een grote bus in. 

Daar bleef het niet bij. De motorrijder scheurde door de 30km zone en liet het gas niet los toen hij langs een speelveld reed, waar op dat moment kinderen speelden met een bal. ,,De motoragent zag dat meerdere fietsers schrokken van de motorrijder'', schrijft de politie op haar website.

Op de Middelweg (een 50km weg) trapte de motorrijder het gas in en maakte hij daar nog een wheelie bij. Pas na een tijd kon de agent op een veilige manier de wegmisbruiker staande houden. Zijn rijbewijs mocht hij direct inleveren. De politie maakte een proces-verbaal tegen hem vanwege gevaarlijk rijgedrag.