Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Zwollenaren Anna van der Breggen en Kirsten Wild naar WK Qatar

ZWOLLE - Zwollenaren Anna van der Breggen en Kirsten Wild hebben zich geplaatst voor het wereldkampioenschap wielrennen in Qatar. Op zaterdag 15 oktober vindt het WK plaats. 

Naast Anna van der Breggen en Kirsten Wild gaan ook Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Roxanne Knetemann en Amy Pieters in oktober naar Qatar. Daar moeten de dames een vlak stadsparcours rijden in Doha. In totaal zullen de vrouwen 134,5 kilometer wegtrappen. 

Voor de 26-jarige Van der Breggen is het een topseizoen. Niet alleen pakte ze goud in de wegrace in Rio, ze behaalde daar ook brons op de tijdrit. 1,5 week geleden pakte ze op het EK in Plumelec het goud tijdens de wegwedstrijd en een zilveren medaille tijdens de tijdrit. ,,Dit is inderdaad een droomjaar. Olympisch goud was al ongelooflijk, nu pak ik hier op het eerste EK voor vrouwen elite ook nog eens de titel, één waar wel een trui aan verbonden is'', liet ze toen weten. 

Beloften
Pascal Eenkhoorn komt ook bij het WK in Qatar in actie. De wielrenner uit Genemuiden is door talentcoaches Piet Kuijs en Frank Pennings aangewezen voor de beloftenkoers. Hij rijdt zowel de wegwedstrijd als de tijdrit.