Volledig scherm
Het bootje dat is gestolen © Angelique Lau en Marc Korporaal

Zwols horeca-echtpaar beroofd van bootje

ZWOLLE "We hebben er hard voor moeten sparen en dan wordt ie zo onder je kont vandaan gepikt". Zie hier de verontwaardiging van Angelique Lau en Mark Corporaal, eigenaren van Blij en Mizu, over de brutale diefstal van hun motorboot dat aan de Willemskade in hartje Zwolle lag. Het scheepje werd zaterdagavond om 23.00 uur weggenomen door twee blanke jongens.

Gewapend met een jerrycan benzine en een werktuig om de ketting door te knippen stapten ze doodgemoedereerd aan boord en gingen er vandoor. Schade: circa 3500 euro.

Doodziek
"Hoe we dat weten? We hebben getuigen!", zegt Lau die samen met haar echtgenoot de uitgaansgelegenheden Blij en Mizu bestiert. Het echtpaar is doodziek van de diefstal, zeker nu het zomerseizoen tot wasdom komt.

Ronddobberen 
Lau: "We hebben het bootje nu een jaar of drie en het was 's zomers ons ding om even rond te dobberen op de grachten en een terrasje te pikken. Daar konden we echt van genieten." De twee gaan nog aangifte doen bij de politie, maar verwachten er weinig van. "Misschien dat onze actie via social media nog iets oplevert. Als je 'm ergens in een haven ziet liggen, laat het ons dan alsjeblieft weten."