Volledig scherm
ANP

Zwols onderwijs komt met nieuwe opleiding

ZWOLLE - Katholieke Pabo Zwolle (KPZ), hogeschool VIAA en Landstede Groep starten in september met de Associate degree-opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie.

Dit is een hbo-opleiding van twee jaar die qua niveau tussen een mbo-opleiding en een reguliere hbo-opleiding zit.

De studenten worden opgeleid voor nieuwe beroepen, rollen en werkzaamheden in de kinderopvang, het onderwijs, welzijn en jeugdzorg.

De drie Zwolse scholen denken met deze opleiding tegemoet te komen aan de vraag van werkgevers én (afgestudeerde) mbo-ers. Veel mbo-ers willen na hun studie zich verder professionaliseren. De nieuwe opleiding wordt in deeltijd aangeboden. Dat betekent dat studenten naast hun werk kunnen studeren op de KPZ in Zwolle. Zij kunnen kiezen uit een avondstudie (twee avonden in de week) of een dagstudie (vrijdag overdag).

De inhoud van de opleiding is tot stand gekomen dankzij Landstede MBO, Katholieke Pabo Zwolle, Hogeschool VIAA én Landstede Kinderopvang.

Anne Looijenga, directeur dienstverlening van de KPZ, over de aanleiding tot dit initiatief: "De kijk op onderwijs, kinderopvang, welzijn en jeugdzorg is aan het veranderen. Er zijn andere professionals nodig. Professionals die een brug kunnen slaan tussen kinderopvang, onderwijs, welzijn en jeugdzorg."

Belangstellenden zijn dinsdag 21 juni welkom om 19.00 uur op de voorlichtingsavond op de KPZ.